Hírek

Miért fontos ősszel az immunerősítés?

Az őszi és téli hónapok beköszöntével egyre többen fáznak meg, vagy az influenza miatt esnek ágynak. Mindez betudható az időjárás megváltozásának, amely hozzájárul a kórokozók számának növekedéséhez. Rövidebbek lesznek a nappalok, ez hatással van közérzetünkre. Kevesebb időt töltünk a szabadban, télre pedig már a nyáron bevitt vitaminforrások is kezdenek kiürülni. Az erős immunrendszert nem lehetetlen elérni, egy kis odafigyeléssel erősíthetjük belső ellenállórendszerünket, illetve megelőzhetjük és enyhíthetünk az influenza tünetein. A gyenge immunrendszerűek, betegek, gyerekek és idősek veszélyeztetettebbek, az erős immunrendszer sem jelent biztos védelmet az influenza ellen. A védőoltás a szezonális influenza elleni védekezés jelenleg ismert leghatékonyabb eszköze.NAPOZÁS, OKOSAN!

Nyáron több időt töltünk a szabadban, mint a többi évszakban, így a napfény még akkor is éri bőrünket, ha nem is kifejezetten napozunk. Ezért fontos, hogy akkor is gondoljunk a bőrvédelemre, ha nem a standra indulunk. Ha megfelelően védekezünk a káros napsugarak ellen, akkor elkerülhetjük a leégést, az idő előtti ráncosodást, és bőrünk korai öregedését. A nagy melegben, ha nem strandolni készülünk, akkor is kenjük be a ruhából szabadon maradt bőrfelületeket napvédővel, mert olyankor lehet a legkönnyebben leégni, amikor nem is számítunk rá! Érdemes természetes összetevőjű krémeket választani, amelyek a napfény okozta ártalmaktól védő és a mélyrétegi bőröregedési folyamatok mérséklését támogató erős antioxidánsokat és bőrápoló hatóanyagokat, növényi olajokat tartalmaznak.


NAPSÜTÉS, STRAND, SZABADSÁG

A napnak számos kedvező hatása van, ne meneküljünk előle! Jó a testünknek, lelkünknek. De a bőrápolásra, különösen a fényvédelemre nyáron fokozott figyelmet kell fordítani.


HOGY ÓVJUK BŐRÜNKET A NYÁRI HÓNAPOKBAN?

Milyen veszélyekkel kell szembe néznünk, mit tehetünk ezek kivédésére bőrünk és egész szervezetünk védelmében?


MÁRCIUS 22. - A VÍZ VILÁGNAPJA

Ebből az alkalomból a rendszeres folyadékbevitel fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet.


MI IS AZ A HPV?

A 45 év alatti nők körében a méhnyakrák a második leggyakoribb rákfajta a 
világon. A méhnyakrákos megbetegedések több mint 99 százalékát a HPV
vírus okozza A vírus következményeképpen a méhnyakat alkotó sejtek
rendellenes növekedésbe kezdenek.
Csomagajánlataink


További ajánlataink

  • Vezetéknév
  • Keresztnév
  • E-mail
  • Üzenet
CARAMELL MEDICAL CENTER
H-9740 Bükfürdő, Európa út 18. • Tel.: (00 36) 94 558-030 • (00 36) 30 616 8321 • Fax: (00 36) 94 558-031 • info@caramellmedical.hu • www.caramellmedical.hu